10mila/långa natten (2013-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kungsängen
Arrangör: Attunda
Sträcka: 21.58 km
Tid: 109:11
Utgångsläget ändrades i sista stund och det snabba tåget gick ut ca 2min innan.
Insåg ganska snabbt att ingen i min klunga var intresserad av att göra något jobb så det var bara att gå in och göra det själv. Skulle nog kunna stannat och skitit och de andra tittat på.

Orienteringen flyter på väldigt bra i början, hittar ok stråk på långsträckan till 2an, hamnar dock lite väl långt vänster på slutet, men säker ingång till kontrollen via öppna gatan. Svår sträcka rakt på till trean, men får bra riktning och kan läsa av detaljer på vägen. Sträckan till 4an går bra och har bra koll precis innan sista sluttningen, dock väldigt diffust där och några krokar. Samlade upp Pan, Kåre m.fl. här.
Kanske hade varit bättre att gå runt vägen till sjuan, inte min favorit-typ av kontroll heller. Försökte få något grepp om mossarna uppe på men gick inte, blev att jag sprang på riktning för att komma till sluttningen till slut, på något sätt lyckas vi pricka mitt på stenen (första stället någon i klungan passerade mig). Började bli lite trött i huvudet nu och klättrade upp för högt till nästa men styrde upp ganska fort. Lidingö med klunga kom här och ut från kontrollen hamnade jag mitt i klungan, slappnade tyvärr av lite och tog en gel. Tänkte att vi låg lite snett när vi passerade hygget med släpstigen men reflekterade inte så mycket över det. När hela klungan stannade upp söder om 11an fattade jag vi var och tog initativ igen. In till 9an möter jag svansen på rollens klunga så då var det bara full fart 10-11 för att få fatt i dem. Från där in till mål kan jag inte påstå att jag läst kartan speciellt mycket, full fart från rollen hela vägen (dock tappade vi nog onödigt mycket på att inte fortsätta stigen runt till 12an)

Trevlig premiär som nattlöpare på 10mila och långa natten iaf.
Visa kommentarer (0)
 
10mila/långa natten (2013-05-05)