10mila (2013-05-04)
Kategori: Tävling
Sträcka: 2
Sträcka: 9.58 km
Tid: 49:41
Perfekt utgångsläge. Tar det lugnt ut. Ramlar direkt efter rundning av målet. Läser in ettan, och bestämmer mig för att köra höger. Man skulle nog ha undvikit mer kupering för att spara tid. Ingången från stigen var ju inte heller jättebra. Stämplar tillsammans med IKHP. Kanske skulle ha kunnat göra sträckan 30 sek snabbare. Ut på grusvägen efter ettan ser jag några löpare en bit fram. Dom hade mitten-gafflingen.
Tvåan (2/3 på kartan) går riktigt bra, och jag tar in på många andra lag.
Har sedan kortsträcka, som är en fin sänka.
Efter det, när det blir långsträcka åt nordost ändrar skogen karaktär. Det blir tätare, mer björkskog och sumpskog. Har tyvärr inte koll upp på sista höjden, och läser att jag ligger under sträcket. Kör tillsammans med TuMe upp på den fina gula höjden ovh väntar på branten. Men den kommer aldrig. När höjden tar slut förstår jag att jag kommit fel. Samtidigt kan jag se några lampor bort till höger. Tappar ca 1 minut på det.
Tar TV-kontrollen, och kör norrut på ängen. Fastnar i lite buskar, samtidigt som vi ser lagen framför klättra upp mot nästa kontroll. När vi stämplar ser vi ingen löpare framför oss.
Men när vi kommer ner på åkern ligger de ungefär en halv åker före.
Då är det bara att trycka på. Tungt i benen, men tar snabbt in tid. Kommer ikapp i stenskravlet när vi går ner från gulhöjden. När vi passerar bäcken börjar många stanna, så jag går upp en bit i klungan. Kliver upp en kurva, och får gropen fint. Stämplar som tvåa i klungan. Lite sned utgång upp mot vägen. De två löpare som är framför mig kör vänster om tomtmarken. Jag väljer höger, och får nog med mig halva klungan. Av i kröken, runda gropen, ta dubbelstenarna, runda en ran, sen spik på.
Tar även den som tvåa i klungan. Mot nästa kontroll är det brant utför och ganska stenigt. Något som jag inte är så bra på. Vet att kontrollen är rak, samtidigt som jag inte hinner med att kolla på kompassen. Kollar inte riktigt på kartan, och vet inte hur många kurvor vi ska ned. Håller mig som tvåa i klungan. Plötsligt kommer vi till en myr. Vi följde alltså fel kant av förbjudet område. Vi har ju sprungit längs ett taket ganska länge, vilket man kanske borde ha uppmärksammat. Men det kunde ju lika gärna vara staket under den andra violetta linjen. Bara att vända om. Fastnar i rostig taggtråd på vägen upp, och får krångla mig loss. När vi sedan vänder ner rätt mot kontrollen ser vi att fler löpare kommer bakifrån. Ca 1,45 min tidstapp. Jag lägger mig ungefär i mitten av fältet. Går nog in lite väl tidigt mot kontrollen, och får klättra på en del kantiga stenar. Tappar en del placeringar på det. Kämpar på, men bli omsprungen av några till innan jag kan lämna över kartan till nästa sträckas löpare.
Visa kommentarer (0)
 
10mila (2013-05-04)