Åre trainingcamp Madrid #4: The mountains are calling (2023-07-08)
Kategori: Träning
Land: Spanien
Sträcka: 12.82 km
Tid: 270:37
Genomsnittlig puls: 112
Maxpuls: 145
Sprang Gustav Bergmans träning från 2018. Underbart vackert vid Peguerinos NV Madrid. Gustav kämpade för sin överlevnad i kyla och snöfall. Jag sprang i tunnaste Linné linnet och mös av den vackra naturen och fina vädret. Jag hade kakor och sportdryck i ryggsäcken. 23 grader vid start, 16 vid målgång. Terrängen hade många extremt branta berg/jättestenar, med lättsprungen terräng mellan stenpartierna. Norra delen av kartan var autogenererad så det var svårt att veta om man var rätt vid K4, K5 och K6. Vid K3 upptäckte jag ett antal stora fåglar som seglade runt ett berg Norrut. Jag passerade väster om berget på väg till K5, 6 fåglar seglade på låg höjd över mig, expertutlåtande från Michelle säger att det var ”Gåsgamar”, stog nog 20 minuter och tittade förundrat på gamarna och det gigantiska berget dör de höll till. Hade jag trillat död ner där hade jag nog varit uppäten nu...
Det var också svalor som hade bo i bergets höga stup. Vid K4 tog jag fikastopp i solen i en av 100 tals ”grytor” i berget. Det var en fin vägvalssträcka till K5, jag sneddad ner till höger, troligen hade det lönat sig att runda, skogen N K6 var betad av kossor och mycket lättsprungen. Vid K15, 16 och 17 var det kossor, de hade skällor och hördes på långt håll, jag kunde höra dom redan då jag passerade mellan K5 och K6.
Blev lite längre tid än jag planerat 4.5 timmar, var tillbaka vid bilen kring 22 och det var lite skumt i skogen på slutet. Då jag satt i bilen och bytte till civila kläder samlades en stor grupp nattvandrare i åldrarna 10-80 år utrustade med pannlampor utanför min Polestar hyrbil (1100 SEK i bilhyra för 3 dygn...). Start/Mål för orienteringen är vid en stor skogscamping med stugor, tyvärr lyckades jag inte boka boende där, men är man ute i god tid så är det fint boende för fantastisk orientering inpå knuten. Jag var tvungen att äta efter träningen och tog restaurangen vid campingen för andra kvällen i rad. Salladen och pizzan var god, men servicen var sådär speciellt om man inte talar spanska. ”Agua minaerale frizante et lemon”, blev 1.5 liter ljummet vatten utan kolsyra. Personen som för andra kvällen i rad propsade på att jag skulle dricka vin påmminde lite om ”Manuel” i John Cleese ”Pang i bygget”. Restaurangen är perfekt för de som vill dricka alkohol, rejäla drinkar med is och citron, personalen jogglar med flaskorna och kan hälla i glaset från hög höjd. Hellst ska man röka också för det gjorda alla runt mitt bord inklusive personalen. Jag fick salladen fort men pizzan tog en evighet, spritjonglören som tagit min beställning på sallad och pizza kom till slut och frågade om jag ville betala, jag frågade då ”I am waiting for a pizza Chmpinjon”. Det visade sig att pizzan aldrig blivit gjord, så herr och fru ägare kom ut och bad om ursäkt och sa ”a misstake in the kitchen, pizza will be redy in 5-6 minutes”. 1 timme efter beställningen kom pizzan. Det blev sent i säng denna kväll, jag bodde i San Lorentzo, 40 minuter serpentinvägar bort. Men dessa avkrokar saknade mobiltäckning så jag körde fel väg då Google maps inte fungerade riktigt. Google Maps var för övrigt ganska dålig hela resan, det var i princip omöjligt att passa kartan och den visde fel ett par gånger. Waze är bättre, speciellt med Cristina Aguillera som röst ????.
Visa kommentarer (0)
 
Åre trainingcamp Madrid #4: The mountains are calling (2023-07-08) Åre trainingcamp Madrid #4: The mountains are calling (2023-07-08)