WOC Medel (2016-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tanum
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 7.07 km
Tid: 39:51
VM-debut. Otroligt häftigt och kul. Väldigt blandade känslor efteråt. Frustration mestadels. Jag har för första gången farten på riktigt. Farten för att vara med i absoluta toppen när alla är som bäst. Är 4a på "bomfria" i Winsplits. Kul, men samtidigt en otrolig frustration över att jag inte gjorde det bättre. Att jag inte tog till vara på möjligheten. VM. Hemmaplan. Medeldistans. När händer det igen?!

Inleder lite för stressat, även om jag får första bra. Ser en kontrollvakt ned mot 2 och går mot fel sänka. Onödigt. Stressigt ut på långsträckan, vurpar x2, slår sönder deffen, och får sedan klättra ned för två stora branter. Känner hur tiden rinner iväg. Lite krångel i kontrolltagningen också. Dålig start.

Sedan vänder det. Får harmoni i orienteringen till 5. Håller på att göra bort mig lite när jag siktar mot fel stig till 7, men får den bra. Offensivt och bra 8-9. Fortsätter fint bort på långsträckan till 12. Snabbast av alla till 12 och på hela partiet 4-12.

Sedan börjar jag strula igen. 20s till 13. 14-15 är lätta. Till 16 får jag för mig att jag är norr om strecket när jag kommer ned i mossen. Siktar mot fel brant och 35-40s försvinner. Kasst.

Biter ihop in mot varvningen och hör av jag ändå ligger skapligt med. Fastnar väldigt i det gröna till 22. Oklart hur folk tog sig fram så snabbt där. Liten sväng i ringen också iof. Sedan bra, men lite dålig framförhållning och strul till 25. Tappar över minuten på sträckbästa på 22+25, inte helt bra.

Summa summarum. Lite för stressig inledning och slarv bitvis längs vägen. Litade nog inte riktigt på att min fart räckte före loppet och stressade helt i onödan. I alla fall väldigt kul att springa VM. Det vill jag göra igen. Då ska jag göra det bättre. Mycket bättre.
Visa kommentarer (0)
 
WOC Medel (2016-08-23) WOC Medel (2016-08-23)