Vasaloppet (2010-03-07)
Kategori: Skidor
Karta/område: Sälen-Mora
Land: Sverige
Distans: 90 km
Jag stod i led 1 som ungefär 350:e i Berga by, fick en okej start och satsade ganska hårt i första backen. Vid 4 km var jag uppe på 125:e plats. På myrarna blev jag sedan snabbt en rundningskon och statist och var mest i vägen. Stakningen fungerade inte alls och glidet var verkligen inte bra.

Mellan 4 km och fram till svackan i Tennäng vid ca 29 km tappade jag 185 platser, tror att jag åkte om en (1) åkare på den sträckan. Mental istid.

Upp mot Risberg började jag tagga igång lite då jag märkte att jag alltid rundade mina klungor uppför. Sen rundade dom mig på flacka partier och så höll det på.

Energin räckte ganska bra, men det hände inget när jag stakade, ett evigt petande som inte ledde mycket framåt. Dessutom hade jag svårt att köra mig trött och få upp pulsen på alla platta stakpartier, kanske beror det på att jag använder för få muskelgrupper och inte får ut någon bra kraft. Bättre glid hade inte heller skadat.

I Mora var jag trots allt ganska nöjd eftersom jag i princip bestämde mig för att bryta redan vid åtta kilometer, men till slut blev det rätt skoj ändå. Vasaloppet är ett fantastiskt race! Nästa gång ska jag preppa stakningen och vallningen lite bättre.
Visa kommentarer (0)
 
Vasaloppet (2010-03-07)