10mila (2014-05-03)
Kategori: Tävling
Sträcka: 3
Sträcka: 14.85 km
Tid: 85:19
Lite tråkig bana utan större vägval. men det var väl så arrangören ville ha det.
Kändes en del i tån på uppvärmningen.
Var lite bökigt in till kontroll 1.
Och här var banläggaren så dum så att vi mötte löpare på sträcka 3 i en ganska tät granskog. Dom kom i full fart nedför och vi var pigga i början på sträckan. Jag kunde inte väja för alla utan springer rakt in en andrasträckslöpare. Reservlampan som jag tejpat fast med eltejp på selen lossnar, och jag försöker fixa den ett tag, men trycker ner den i byxfickan sedan efter ett tag.
Ser en klunga nere på vägen när vi springer ner på hyggen till tvåan.
In i ledet. Kontroll sex ser väldigt konstig ut enligt GPS-spåret, men jag stämplade innan jag gjorde 90-graderskurvan. Passerar U-grop med kontroll i på väg till sjuan. Men jag tycker gropen ser så öppen ut att jag tror att det är den större öppna gropen. Alla andra verkar tro samma sak. Klungbom och slagsmål kring de TVÅ SI-enheterna vid kontroll 7. Höger ut från åttan verkar ha varit lite snabbare. Kan tyvärr inte trycka på för fullt på vägen då jag är trött och tån inte klarar den belastningen riktigt. Tyvärr en liten bom på 10:an, och jag/vi tappar första delen av klungan. Jag lägger mig i tät i vår lilla klunga och vid elvan är vi väl typ ikapp igen.
Passage av TV-kontrollen vid 14:e är riktigt fint. Nästan så att man gråter. Halvvägs till 16:e blir man blöt om fötterna för första gången. Sparkar tyvärr i nån grej direkt efter det på min onda tå och får gå ett tag. Börjar må illa ut från 18:e och märker att jag ligger land de sista i den väldigt utdragna klungan. Jag tar alla chanser jag kan för att passera löpare. Rätt sida om träd, undvik kö m.m. Ut från 24:e springer alla väldigt mycket till vänster. IKHP lag 2 väljer lite mer höger, och jag lägger mig mellan dessa ensam. Vågar tyvärr inte fullfölja utan svänger tillbaka till klungan. Som bommar. Skulle ha kunnat hamna först i klungan, men är åter sist. IKHP lag 2 tog där ca 20 platser på att våga gå själv. Får kämpa rejält över Soåsen, och måste gå. Nedför på baksidan är det inte fint, och med min tå blir det glapp till sista man i klungan. Klättrar vidare till de sista kontrollerna. Får bromsa utför på spurten pga tån, men håller bra fart in till stämpling och vidare till planket.
Det hade varit kul att vara pigg och hel på denna bana. Då hade det blivit åka av! 5 veckor till Jukola...
Kul att jag hade högst dragindex (80% drag, 18 %häng) i laget, och att inte många andra på min sträcka hade högre.
Visa kommentarer (0)
 
10mila (2014-05-03)