25manna (2013-10-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brunna
Sträcka: 1
Sträcka: 7.56 km
Tid: 37:54
Kändes okej på uppvärmningen. Men när startskottet gick kändes det som om jag somnade. Och precis som på Jukola str 1 i år tappade jag många platser till startpunkten (100?). Var sedan trött och seg hela banan.
Kom dock in i orienteringen bra och bockade av allt jag passerade. Verkar ha haft lite längre gaffling på kontroll 2. Likaså på femman, om dock väldigt lite skillnad i tid. In i brandområdet tycker jag att vår bana var väldigt snäll lagd. Kontroll 64 var bredvid en stor gul-höjd. Kontroll 114 var det bara att glida uppe på höjderna till. Bokontrollen efter var väl 99% säkert ogafflad, och höjderna + stora mossen gjorde orienteringen enkel.
Kontroll 116 var väl ganska svår egentligen, men eftersom vi hade "räknat ut" att den var rak kunde man bara glida i klungan och läsa av.
44:an hade tydliga punkter innan. Kontrol 54 läste jag som en punkthöjd på kartan, och tittade därför efter en punkthöjd när vi började närma oss cirkelns mitt. När vi nått mitten och jag ser kontrollen i en myr blir jag lite osäker (1 sek tvekande). Kontroll 90 bjöd på enkel orientering och öppen skog kring kontrollen. Sen var det tillbaka dit man varit förut. Och jag mindes att höjden söder om kontrollen var tydlig, så enkelt där också. Plockar några platser på att välja egna stråk och inte fastna i så många områden med björkskly på den sträckan. Förösker hitta ett bra stråk till nästa (61), men det är lite bökigt. Men när man kommer ut på det gula är det bara att glida in. Återigen verkar det som om jag har lite längre gaffel. Väljer att gå ner ganska långt till nästa för att få mycket vit skog. Vet dock inte om det var bra eller ej. Tappar sedan 5 platser på spurten där jag är riktigt trött.
Visa kommentarer (0)
 
25manna (2013-10-12)