Silva League, Lång (2013-05-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lockhyttan
Arrangör: Hagaby GoIF
Sträcka: 14.42 km
Tid: 103:18
Tycker att skogen är mycket tätare än på kartan. T.ex. kroken jag gör runt lilla myren innan ettan. Där var det tät granskog.
Bommar tvåan för att jag inte kollar höjdkurvorna tillräckligt (ca 1min).
Börjar rakt på mot tvåan, men väljer sen att göra en båge. Kommer dock snett in mot kontrollen, och träffar på branterna. Tappar ca 45 sek. Går sen även snett ut från tredje, och får böka i granar och stenig terräng (15 sek tapp).
Dåligt flyt mot femman, och tvingas göra flera kartstopp.
Kör rakt på på långsträckan (gör det på alla sträckor). Går snett in från sista myren. Får inte riktigt koll på var jag är. Ändrar i alla fall riktningen. Men får inte till kartläsningen (ca 2,30 min bom).
Till åttan tar jag inte in informationen rätt från kartan (1,15 min bom).
Efter det funderar jag på att gå hem. Gillar inte banan. Och förstår ju inte kartan. Men jag bestämmer mig för att fortsätta. Dock i ett tempo som är långt ifrån tävlingsfart. Går lite när det blir stenigt, och pushar inte på som jag ska. Att jag har lite bättre sträckplaceringar till kontroll 12 och 13 visar dock kanske att jag är "relativt" stark i tung terräng. Hade varit kul med hela banan i sån terräng.
Till 14:e hamnar jag i riktig skitskog, med stormfälld skog, och tät granskog. Helt omotiverad lunkar jag vidare mot kontroll 15. Läser gropen som sänkan, och glider fel. Tappar ca 2 min. Sen är det väl bara att ta sig ner mot mål.
Total bomtid: ca 8 min.
Skulle jag haft motivation att trycka på skulle det nog ha gått 10-15 min snabbare.
Tråkigt att det inte var några riktiga vägvalssträckor, och att vi fick springa så lite i den högre belägna terrängen. Hade sett fram emot det.
Visa kommentarer (0)
 
Silva League, Lång (2013-05-12)