Skärgårdsmedeln (2013-04-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rindö mitt
Arrangör: Waxholms OK
Sträcka: 5.75 km
Tid: 34:44
Många kursiva sträcktider vilket gör det svårt att se hur mycket tid man tappat. Men med hjälp av GPS-rutten kan man väl räkan ut ungefärligt.
Börjar fint med barmark och hög fart till ettan. 2:an ska vara slutet på den gamla skyttegraven, men den sitter uppepå. Innan kontrollen var det en svacka som man antog att ett dike borde ligga i, så stannade till lite där. Till fyran går jag snett över stigen. Tycker sedan att den avlånga punkthöjden är jättestor, och att det finns lite fler småhöjder och sänkor runt stödkurvan. springer precis förbi kontrollen, som satt bakom en gran. Till femman tror jag att jag glidit mer vänster än jag hade på riktigt, vilket gör att jag springer ut höger, och får vända när jag ser stenen. Till sexan tappade jag antagligen mot de som körde vänster runt. Men i och med att diket till vägen var förbjuden att springa i ville jag inte chansa på det.
Har sedan ut från kontroll 6 inte framförhållning och får stanna lite för att fixa det.
Nästa misstag blir på kontroll 9. Åsen i ringkanten är en tydlig avlång punkthöjd, samtidigt som det är en brant på höjdkurvorna som går ihop precis ovanför. Så det blir några varv där.
Kontroll 10 (branten) har jag svårt att se vilket hål den lutar åt, så går lite in mot den.
13:e såg jag ju på väg till sexan, så där "hittar" man lite.
In till kontroll 14 ramlar jag lite, och fastnar i hål/träd, och klättrar över lite extra små höjder.
Vid kontroll 15 uppfattar jag skogen mycket mer öppen (gul) än på kartan, så stannar till lite.
Till 16:e borde jag inte ha genat i snön, utan kört stigen hela vägen (mitt på sträckan). Springer sedan snett ut från kontrollen för att komma förbi en gubbe.
Till kontroll 18 springer jag upp på några höjder extra för att det ser ut att vara mindre snö där. Men myren/platten nedanför är nästan som väg.
Trycker på bra till kontroll 19. Till kontroll 20 följer jag inte spåren, utan går in senare. Sen håller jag mig längre ner, och får nästan kontrollen från sidan. Det visade sig vara bra från sträcktiderna.
Till sista kör jag bara rakt på i djup snö, där man nog borde kört på snitslingen.
Stämplar i mål utan att vara helt trött, men med ett tufft pass för framsida lår, med en del mjölksyra under banan.
Gissar att jag med ett optimalt lopp skulle kunna vara 1-2 min snabbare.
Visa kommentarer (0)
 
Skärgårdsmedeln (2013-04-07)