Spring för Livgardet #4 (2019-11-27)
Kategori: Träning
Karta/område: Vårdsätra skog
Sträcka: 6.13 km
Tid: 53:08
Genomsnittlig puls: 148
Maxpuls: 164
SFL 4.
Fick starta i näst sista startgrupp. Rassmus och Jakob var i kapp mig lagom till skogskanten, fick bra häng de första 3 kontrollerna. Mot 4an försökte jag utnyttja min lokalkännedom om stigarna som tagits bort från kartan och kom ut på stigen till höger om strecket, vid en korsning ett par hundra meter före K tog jag dock vänster och sen den lilla stigen in mot K5. Hade dålig koll på var jag var och då det kom löpare från K4 till K5 trodde jag att K4 låg ovanför branterna, gick upp och hittade K5. Sprang till 4an och skärpte sen till mig. Efter K13 började jag dock springa mot K3. Bestämde mig för att gå vänster för att följa stigen jag borde sprungit till K4, väl ute vid stigen insåg jag mitt misstag och sprang till K14 (1). Hade jag tänkt efter hade jag kunnat springa stig hela vägen till K14(1), men nu blev det rakt igenom den brötiga skogen. Rundade sista biten in mot K. På väg mot sista hade jag en kamp mot Kristin Olovsson, ut från näst sista fastnade jag i massor av vindfällen mot branten, Kristin rundade höger ner mot kolonilotterna. Jag kom på att det finns en fin stig till vänster som vi passerade till näst sista, vände tillbaka och fick stig ut till gärdet, Kristin kom efter på gärdet in mot sista, lyckades hålla undan med några sekunder.

Hade feber kvällen innan och var tveksam till start, men snuvan släppte på dagen så jag sprang. Kartan var svårläst, lite suddig (11000 del?) och regnet gjorde att förstoringsglaset inte fungerade. Kanske hade jag för hög effekt på kartläsningslampan också? Till SFL#5 ska jag försöka få 7500-del.
Hade tänkt springa med 3 batterier och 3 lampor, men ett batteri fungerade inte innan start så jag tog av lampan straxt innan start, så jag sprang med 3 batterier och 2 lampor. På slutet slocknade dock en lampa till. Magicshines billiga lampor har fungerat bra, men i kväll fallerade inte mindre än 4 batterier, 2 innan start, ett under träningen och ett på vägen hem. Nu blir det nog ett nytt märke på pannlampa, de 2 nya batterierna från Magicshine är nu tvärdöda, de fungerar bara som en batteribank om man vill ladda mobilen. Batteribank funktionaliteten som införts på de nya innebär extra tyngd och extra teknik som kan fallera (vilket nu har skett). De gamla batterierna, utan 2 extra batteribankskontakter, fungerar dock fortfarande.
Visa kommentarer (0)
 
Spring för Livgardet #4 (2019-11-27) Spring för Livgardet #4 (2019-11-27)