Haningenatten (2019-10-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan
Arrangör: Haninge SOK
Sträcka: H55
Sträcka: 4.56 km
Tid: 41:40
Genomsnittlig puls: 149
Maxpuls: 162
Haningenatten i Rudan
Som vanligt rolig nattorientering i Rudan. Blev seger för 3e året i rad trots en del bommar.
K3 gick lite vänster för att sedan följa kraftledningen till mosse som leder fram till K. Kraftledningen var nygallrad, borde kört rakare, 30 sek.
K4: Svår kontrollpunkt, 1 meter hög sten 5 meters sikt. Doffar via höjden NO K, men kommer till höjden SO K, hittar sedan sten S K. vingligt. 40 sek.
K5: Tänkte gå nedanför branterna men sprang för långt till vänster, då jag kom ut till kraftledningen och rundade en höjd i en mosse trodde jag att jag var vid mosse längre västerut. Läste in mig vid sänkan S mossen som leder till K via jättestenarna. Försöker gå upp mellan branterna, då jag rundat branten förväntar jag mig att se 2 höjder mellan mig och K, istället står jag vid en jättesänka. Kan inte läsa in mig. Förstår nu i efterhand att jag gick upp vid första branten och den tydliga sänkan går ner mot mossen, men höjdkurvan döljs nod av ringen. Efter att rört mig i cirkel österut hittar jag tillslut K. Slarv med riktning och kartläsning på första halvan. Borde säkrat i dalen fram till mossen innan jag vinklar vänster mot K. Lite knepig karat efter att jag rundat branten, ringen borde ha varit öppen där. 1 min.
K6: Bra inledning hittar fina stråk, efter stora stigen ska jag ta stigarna till vänster upp mot K. Hittar inte första stigen utan hoppar över diket. Försöker ta nästa stig till vänster men springer ner en otydlig stig som inte är med på kartan. Springer sedan omedvetet kontrakurs upp för en sluttning, kommer fram till en stor stigkorsning och kan inte läsa in mig, jsg borde varit 75 meter till vänster om strecket, men är istället 50 meter till höger om strecket. Efter att sprungit söderut till nästa stigförgrening lyckas jag tillslut läsa in mig. Slarvig och stressad orientering från då jag passerar stora stigen, borde vinklat vänster fram till höjdkurvan innan jag ger upp letande efter stigen, istället sprang jag rätt över stigen utan någon direkt plan förutom att jag hoppades att stigen skulle vara där. 2 min.
K8: Tror att jag kommer ut norr om stigförgreningen och vinklar höger, kommer tillslut fran till gärdet. 30 sek.
K12 Borde vinklat höger på stigen innan jag gick ner i sluttningen där K låg. Gick ner för långt till sten nere vid stigen. 15 sek.
Fint arrangemang, rolig nattorientering. Kartans kulle kunna revideras lite, t.ex. slutar stigen jag sprang på från 11an i ett skrotupplag/byggbarack.
En ljummen fin kväll med lite regn, på väg mot 7an upptäckte jag att kartan K8 till mål ”hängde utanför kartfodralet” och kartan som var jätteblöt höll på att dela sig. Jag fick in kartan i plastfickan igen, men det var nära att jag tappade sista delen av banan.
Hillevi vann med 6 minuter, blev dubbelseger till familjen, även det för 3e året i rad. Ser lovande ut inför Rodhen nattpatrull nästa helg, Mixed 50+. I år får nog Hillevi sköta orienteringen med tanke på alla bommar jag gjorde i natt.
Visa kommentarer (0)
 
Haningenatten (2019-10-25) Haningenatten (2019-10-25)