Tibro Natt H55 (2019-03-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Härsberget
Arrangör: Tibro
Sträcka: 6.32 km
Tid: 43:55
Genomsnittlig puls: 146
Maxpuls: 159
Tibro och Alfta Ösa tävlar om att arrangera årets bästa tävlingar. Vad gäller natt är Tibro ohotade eftersom Alfta inte arrangerar natt. Jättefint arrangemang, bussning till start från idrottshallen, upplyst startplats ute i skogen. Bitvis underbar orientering med mycket gropar. 5 meter efter målstämplingen kom man in i ett uppvärmt tält där man fick saft och bananer. Överdragen transporterades från startplats till målplats där en varm buss väntade för att köra tillbaka oss till idrottshallen.
K3 Är bra med på kartan ner mot den djupa grop-ravinen innan K. Får syn på en reflex i en grop som kommer för tidigt, springer dit och kollar kodsiffran springer sen vidare ner till min kontroll. 15 sek.
K4 Slarv med riktning ut från K. Hittar en stig som inte är med på kartan, den leder mig nedanför grusgropen. Det här ser ut som en grusgrop tänkte jag, men tror ändock att jag passerar gulfläcken vid vägen. Tror att jag följer vägen mot korsningen, när jag kommer fram till gulfläcken viker jag vänster för jag tror att jag är vid korsningen, ser direkt att vägen går åt fel håll, men kan inte läsa in mig trots att jag är på en väg vid en stor öppen yta. Får för mig att jag är vid en vändplats. 1 min.
K5 Kommer ner på hygget och tror att jag är vid beståndgränsen nedanför K. Slarv med riktning kartläsning i sluttningen borde passerat väster om höjden med punkthöjd. 30 sek.
K6 Slarv med riktning kartläsning från tornet, fick för mig att jag skulle över en höjd och sen ner till åsen i sluttningen. Borde gått ner i sluttningen innan höjden. 30 sek.
K7 Sprang och var irriterad på att kartritaren ritat ljusgult på ett hygge som var markberett och med ris. Ser inte gulfläcken innan diket, ser inte stigen utan tror att jag är på väg in i det mörkgröna vid diket då jag passerar stigen. Kommer i själva verket in i det täta grönrastret som är mycket svårframkomligt p.g.a. massor med ris på marken, typ 0.5-1 meter djupt med ris. Då jag kommer ut i vita skogen inser jag att jag är väster om hygget och springer mot NO. Då jag kom till målet trodde jag att jag bommat 2 min på denna sträcka, men vann ändock sträckan så det blev kanske inte mer än 30 sek. Hygget som K satt på var 1.5-2 meter högt sly.
K9 Hör några gubbar snacka om en sten vid gulmossen och vänder om för att leta efter sten väster om gulmossen. Inser snart mitt misstag, slarv med kartläsning, hade inte sett gulmossen då jag planerade sträckan. 15 sek.
K10 Går ut kontrakurs från K! Då beståndsgränsen inte kommer så inser jag mitt misstag. Efter 1:20 kommer jag tillbaka till K. Slarvar sen grovt med riktningen och springer N gulmossen utan att korrigera, sen blir det parallellfel på beståndsgränserna. 2 min.
Bra fart i löpningen, men väldigt ont i insidan av V häl från näst sista. Får se om jag håller till veteran VM….
Visa kommentarer (0)
 
Tibro Natt H55 (2019-03-29) Tibro Natt H55 (2019-03-29)