Nyköpingsorienteringen (2019-03-23)
Kategori: Tävling
Arrangör: Nyköpings OK
Sträcka: 7.14 km
Tid: 56:06
Genomsnittlig puls: 147
Maxpuls: 165
Mycket bra terräng och mycket bra bana med kluriga vägval. Lite ovan vid denna terrängtyp, svårt att veta vilka vägval som är snabbast.
K1 Bra vägvalssträcka, hittade inget bra alternativ, snabbaste (?) låg höger. Hade jag fått springa om sträckan hade jag valt vänster vid startpunkten och legat i mosskanten fram till stupet.
K3 Obegriplig bom, skum karta. Passerade 5-10 meter från K 3 gånger utan att förstå det. Jag tror (trodde) att jag låg i vänsterkant av mossen. Jag tänker att jag efter mossen ska passera till vänster om en gul ås, i själva verket är det gula en sänka. Ringen på tävlingskartan döljer höjdkurvan vilket också gör det svårt att se. Låg bakom en H21 löpare som hade samma sträcka, kommer upp på punkthöjden före K, han vinklar ner höger förbi vindfällena, det gör även jag, ser inte stigen men springer upp och ser stenen i norra ringkanten. Klarar inte av att läsa in mig då jag tror att jag inte är framme vid K, fortsätter lite till men inser att jag är för långt från mossen och vänder. Hittar den otydliga stigen i dalen springer på stigen för att hitta en öppen 2-strecksmosse. I själva verket var det 2 korta gröna streck (vindfällen), inte en mosse. Tecknet är väl eg. inte tillåtet längre, men det som försvårade var också att den grova bruna höjdkurvan var tryckt ovanpå det gröna så strecken med de 2 parallella vindfällena var jättekorta, vilket bidrog till att jag såg fel. Till slut kom jag tillbaka till branterna, men fick inte ihop det efter som den ”gula åsen” saknades. Tillbaka till punkthöjden och stigen. Bestämmer mig till slut för att gå tillbaka till mossen för att se branterna väster om mossen, då jag återigen kommer upp på punkthöjden tittar jag på kompassen och hittar stenen. Först då jag tittade på kartan efter målgång såg jag att ”mossen” var vindfällen och ”gula åsen” var en ”gul sänka”. Kan inte säga att det var fel på kartan, lite synd att det bruna täckte delar av vindfället, ganska ovanligt med en gul sänka. Ringen kunde kanske öppnats upp lite mer för att visa höjdkurvan i norra delen av gula sänkan.
Borde ändock inte bommat kontrollen då jag spikade punkthöjden, borde även läst in mig vid stenen i norra delen av ringen. Stressigt.
Banans mest bommade kontroll, både i H55 och i H21.
Tassade runt resten av banan utan några större bommar. Hade svårt att se åt vilket håll branten vid K9 lutade. Kartan hade varit tydligare om inte kartritaren dragit ihop de 2 höjdkurvorna i branten och låtit övre höjdkurvan gå lite innanför branten, branten var ju inte 10 meter hög…
K4 - Kontrollen satt 3-4 meter öster om höjdfoten, inte 30 meter öster om höjden vilket kartan visar.
Har köpt ett nytt förstoringsglas, till Tibro blir det dessutom 7500 del igen.
Trillade och slog i handflatan på väg till näst sista, måste komma ihåg cykelhandskar till nästa helg.
Visa kommentarer (0)
 
Nyköpingsorienteringen (2019-03-23) Nyköpingsorienteringen (2019-03-23)