Sumpnatta (2018-03-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ursvik
Sträcka: H45
Sträcka: 7.94 km
Tid: 57:58
Genomsnittlig puls: 151
Maxpuls: 168
Sumpnatta H45
Efteranmälde mig till H45 för att få lite längre bana som uppladdning till 10mila. Ett par dm snö i skogen gjorde att stigarna lönade sig. Ganska enkel orientering men slarvade en del med riktningar ut från K och vägval.
K2 tänkte runda vänster men inledde på sträcket, sen vänster, men fullföljer sen inte väster, ser stenen vid stigkorset, men korrigerar inte då jag ser punkthöjden och att det är högre till höger förstår jag var jag är. Borde valt vänster direkt, eller fortsatt rakt på då jag kom ut vid vägen. 30 sek.
K3 GPS fungerade inte första 5 minuterna, Då den hoppar igång är jag till väster om förbjudna området. Efter vägen perfekt enligt plan. 30 sek.
K4 Slarv med riktning ut från K igen. Måste planera sträckor bättre, kompass ut på åsen via stigkorset hade varit bättre. 30 sek.
K5 Planerade höger upp till stigen, men rakt på var snabbast. Tvekade på stigen. 30 sek.
K6 Vänster på stig var mycket snabbare, speciellt med snö i skogen. 30 sek
K11 Planerade att ligga på skrå fram till stigkröken, men fanns ingen upptrampade stig så jag kom för långt till höger. Fel efter mörkgula gärdet, den lilla stigen var ett skidspår kört med pistmaskin, tvekade då jag kom fram till ängen. 40 sek.
K14 Slarv med riktning ut från K 20 sek.
K15 Vänster var snabbast. Blev för mycket otrampad snö rakt på, lite risig skog också. 15 sek.
K16 Vänster lite snabbare. Tvekade vid sista ängen och var på väg åt fel håll innan jag kollade kompassen. 20 sek.
Ett par sekunders planering och koll av riktning innan jag springer från K hade jag tjänat 2-3 minuter på. Ska inte stressa så mycket ut från K.
Tyvärr fick jag känning av sträckningen i vänster höftböjare igen halvvägs till K13, kunde dock fullfölja med halvbra fart, fick ta det lugnt på stigarna men kunde köra på i uppförsbackarna. Borde använt kompressionskalsongerna för att förebygga detta. Var dessutom -7 grader så lite extra värme hade inte skadat.
Visa kommentarer (0)
 
Sumpnatta (2018-03-16) Sumpnatta (2018-03-16)