Warning: Undefined variable $HTTP_SERVER_VARS in /customers/2/a/8/dxdeluxe.se/httpd.www/2008/include/functions.php on line 146 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/a/8/dxdeluxe.se/httpd.www/2008/include/functions.php on line 146 DX Deluxe

Matte siktar på tredje raka

Överlägsen seger i Högbergsparken 2006. Och seger igen 2007 efter att ha plockat ner självaste Kalle Larsson i finishen. I år räknar alla med att Mattias Johansson tar sin tredje raka seger i DX Deluxe.

Hur blir man egentligen en ultrasprintlöpare av sådan klass att inte ens OK Linnés specialist Kalle Super-Kula kan matcha ända in i kaklet? DxD Crew fick en intervju med herrklassens store förhandsfavorit.

Blir det tredje raka i år?
Ja, jag måste ju tro på mig själv. Enda orosmomentet är att jag har en lårkaka sedan en fotbollsmatch i onsdags morse. Men det ska vara lugnt.

Vad är hemligheten?
Jag vet faktiskt inte. Tur kanske, jag bara kör. Fast jag tror att jag behöver mindre tur än dom andra.

Vilka blir dom svåraste konkurrenterna?
Inte en aning. Fast jag höjer ett varningens finger för Casper Giding. Han kör ju med gubbstilen så det går lite för långsamt, men han lär sig mer och mer för varje år.

Du slipper din värsta konkurrent Kalle Larsson i år.
Ja, var är han? Han kanske inte vågar möta mig igen. (Kalle har ”med sorg” tvingats lämna återbud pga knäskada, reds anm)

Du startar 30 sekunder före en så snabb och snygg kille som Mattias Millinger. Han kommer nog att vara sugen på din rygg, är du orolig?
Nä, det är lugnt. Jag räknar med att det är gafflat efter första kontrollen, det har det väl alltid varit? Sen tror jag att det avgörs i labyrinten. Jag och Anders Hedman sitter förresten och kollar in kartan från 2005. Och bulletin 2, har läst igenom snabbguiden fyra gånger nu.

Vad kör du med för kläder?
Jag hoppas kunna låna Linus tur-linne igen, men jag vet inte om han lånar ut det längre. Han vill väl komma till final själv också.

Vilket odds skulle du vara spelbar till? Två gånger pengarna?
Nä, det skulle jag nog inte spela... men lätt fyra.

Lycka till!
Tack, jag ska spetsa formen med lite rullskidåkning nu.

 

  info@dxdeluxe.se